Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mile Dodik: Ako Ukrajina dokaže da je tražila ikonu, pre nego što je poklonjena Lavrovu, vratiću im je - | K-013 Portal

Mile Dodik: Ako Ukrajina dokaže da je tražila ikonu, pre nego što je poklonjena Lavrovu, vratiću im je

milorad dodik, ukradena ukrajinska ikona

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je situacija u pravosuđu BiH katastrofalna i da bi pojedinci bili zadovoljni kada bi neki funkcioneri iz Republike Srpske (RS) bili osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

„Primer za to je ikona, u vezi sa kojom se neprekidno vodi haranga, iako je ne potražuje Ukrajina. Postoji izjava iz Agencije za koordinaciju policijskih tela BiH, koja je nadležna za saradnju sa Interpolom, da Interpol nema podataka o potraživanju ikone“, rekao je Dodik u intervjuu agenciji Srna.

Prema njegovim rečima, „nekima to uopšte nije važno“, kao što nisu reagovali ni kada je bivši ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić rekao da je ambasador BiH u Pakistanu izdao više od tri hiljade lažnih viza kako bi državljani te zemlje, medju kojima je bilo i bezbednosno opasnih, mogli ući u BiH.

On je rekao da iz Ukrajine nikada nije dobio odgovor da li traže ikonu, niti su dostavljeni bilo kakvi podaci u vezi sa njom.

„Ukoliko Ukrajina dokaže da je tražila ikonu pre datuma kada sam imao sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, prihvatiću da im je predamo“, rekao je Dodik.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba ranije je objavio da Ukrajina i dalje zahteva da joj se vrati ikona iz Luganjska, koju je predsedavajući Dodik sredinom decembra prošle godine poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.