Montenegro Airlines tužio ToMontenegro zbog loga -
montenegro airlines

Montenegro Airlines tužio ToMontenegro zbog loga
Montenegro Erlajns (MA) u stečaju tužio je novu crnogorsku avio-kompaniju ToMontenegro zbog, kako prenosi Pobjeda, neovlašćenog predstavljanja i stavljanja u promet loga koji je istovetan ili sličan orlu koji je koristio MA, čime je "povredio registrovani žig kompanije".

Tužbom se traži naknada štete koja nije precizirana, ali je jednaka iznosu koristi koju ToMontenegro ima nameru da ostvari stavljanjem loga kao znaka na svoje robe i usluge.

Traži se i da ToMontenegro odmah i bez odlaganja prestane sa korišćenjem loga, a pod pretnjom novčane kazne zabranjuje mu se njegovo korišćenje i u budućnosti.

U tužbi, koju je Privrednom sudu predao u četvrtak stečajni upravnik MA Saša Zejak, navodi se da je ToMontenegro povredio više članova Zakona o žigu, kojim je propisano da nosilac žiga ima isključivo pravo korišćenja zaštićenog znaka.Dodaje se da je MA 26 godina obavljao usluge avio-prevoza, te da je prepoznat u svetu kao nacionalni brend i kompanija koja obavlja prevoz ka brojnim destinacijama.

"S tim u vezi, MA je usluge obeležavao univerzalno prepoznatljivim zaštitnim znakom – žigom u obliku orla, koji je sadržao i naziv društva. Tužilac je nosilac prava na nacionalnom žigu i registrovan kod Zavoda za intelektualnu svojinu, kod kojeg je u toku postupak obnove", piše u tužbi.

Konstatuje se da je ToMontenegro na konferenciji za medije 28. maja predstavio novi logo kompanije koji je istovetan ili sličan logu MA, odnosno registrovanom žigu.

U tužbi su taksativno navedeni članovi Zakona o žigu kojima se propisuju prava nosioca žiga da drugim licima dozvoli ili zabrani stavljanje njegovog zaštićenog znaka na robu i usluge za koje je žig registrovan.

Sudu se predlaže da utvrdi da je ToMontenegro nesumnjivo povredio žig MA, kao i prava koja iz njega proizilaze, piše Pobjeda.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti