Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nova pravila za ulazak u Severnu Makedoniju od 1. septembra - | K-013 Portal

Nova pravila za ulazak u Severnu Makedoniju od 1. septembra

ulazak u severnu makedoniju, putovanje u severnu makedoniju

Strani državljani, kao i državljani Severne Makedonije od 1. septembra moraće da na graničnom prelazu pokažu sertifikat o imunizaciji, potvrdu o preležanoj koroni ili negativan PCR test, odlučila je Vlada Severne Makedonije na sednici.

Kako se navodi građani će moći da uđu u zemlju ako poseduju sertifikat o izvršenoj imunizaciji, odnosno o tome da su primili dve doze protiv korona virusa, kao i ako imaju sertifikat o preležanom virusu u poslednjih 45 dana od dana ozdravljenja ili medicinsku potvrdu negativnog rezultata PCR testa, starog najviše 72 sata od ulaska na teritoriju Severne Makedonije.

Strani državljani, koji prolaze kroz Severnu Makedoniju, imaće rok od pet sati da proputuju kroz zemlju, uz prethodno potpisanu izjavu na ulasku u državu, koju treba da prilože na graničnoj kontroli na izlasku iz zemlje, prenosi MIA.

Državljani Severne Makedonije koji se vraćaju u zemlju posle 1. septembra, a nemaju negativan PCR test, dokaz o primljenoj vakcini ni o preležanom virusu moraće da provedu u karantinu najmanje sedam dana.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.