Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Otac dečaka preminulog u Kninu saslušan i pušten na slobodu - | K-013 Portal

Otac dečaka preminulog u Kninu saslušan i pušten na slobodu

dete preminulo u autu u kninu

Županijsko državno tužilaštvo u Šibeniku saopštilo je da je u sredu popodne ispitalo 34-godišnjeg oca dečaka koji je preminuo u utorak u Kninu u zaključanom parkiranom automobilu zatamnjenih stakala.

Otac je na ispitivanje bio priveden uz policijsku kaznenu prijavu za povredu prava deteta.

Nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora budući da je ocenjeno kako za to nema zakonskih uslova. O daljem postupanju odlučiće nakon što dobiju rezultate pregleda i obdukcije deteta, prenosi Jutarnji list.

Muškarac je u međuvremenu pušten na slobodu.

Prema navodima iz kaznene prijave, sumnja se da 34-godišnjak iz nepoznatih razloga u utorak oko 8 sati ujutru nije odvezao dete u vrtić u Kninu, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkingu. Kada ga je oko 15 sati nazvala supruga i pitala zašto dete nije u vrtiću otišao je do vozila u kojem je zatekao dete bez svesti te ga izneo iz automobila.

Ranije tokom dana oglasila se i PU šibensko-kninska koja je tada objavila da je otac preminulog deteta u pritvoru.
"Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 8. juna u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time uzrokovao njegovu smrt. Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, predat pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave", poručila je policija u sredu popodne, prenosi Jutarnji.hr.

Dečak do 15 sati bio sam u automobilu

Podsetimo, otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, pre nego što ode na posao, trebalo da odvede sina u vrtić.

Oko 15 sati majka je došla po dečaka u vrtić, gde su joj rekli da dečak nije ni dolazio, preneli su u utorak hrvatski mediji.

Ona je nazvala supruga, ali je on bio uveren da je dečaka ostavio u vrtiću pa su bili pregledani i snimci nadzornih kamera.

Kada je shvatio da dečak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svesti. Pokušao je da ga reanimira, ali dečaku nije bilo spasa, piše Index.

Oko 16 sati stigle su i hitne službe, koje su i konstatovale smrt dečaka, a policija je započela uviđaj koji bi trebalo da rasvetli sve detalje tragedije. Nad ocem dečaka policija sada provodi kriminalističko istraživanje.

(Euronews)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.