Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PAO MILO! Opozicija ima većinu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori - | K-013 Portal

PAO MILO! Opozicija ima većinu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori

Crna Gora, izbori, pao Milo Đukanović

Opozicione stranke u Crnoj Gori imaju većinu na osnovu 86,2 obradjenog uzorka na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, pokazuju projekcije Centra za monitoring (CEMI).

Prve projekcije na 86,2 obradjenog uzorka pokazuju da DPS ima 29 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 28, "Mir je naša nacija" 10 mandata, "Crno na bijelo" četiri.

Po tri mandata bi imali Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, dva SDP, i po jedan Albanska lista i AK Jednoglasno.

Na osnovu 86,2 odsto uzorka, lista "DPS Odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović" ima 34,8 odsto, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 32,8 odsto.

Koalicija "Mir je naša nacija" ima 12,5 odsto, "Crno na bijelo" 5,7 odsto, Bošnjačka stranka 4,1 odsto, Socijaldemokrate 4,2, SDP Jaka Crna Gora 3,1, Albanska koalicija Jednoglasno jedan odsto, Albanska lista 1,5 odsto, HGI 0,2 odsto, a HRS 0,1 odsto.

Ukoliko neka od hrvatskih listi predje 0,35 odsto ona dobija rezervisani mandat, podsetili su iz Cemija.

Ukoliko albanske liste predju 0,7 odsto, njihovi rezultati će biti sabrani pa bi u ovom trenutku imali 2,5 odsto i dva mandata.

Kandidat za poslanika koalicije "Za budućnost Crne Gore" Slaven Radunović kazao je da mora da razočara glasače i da neće moći sami da formiraju vlast kako bi se krenulo "u izgradnju nove Crne Gore, čemu su se gradjani nadali".

"Videćete vi iz DPS, da mi i nismo tako loši momci", rekao je Radunović.

On je dodao da će eventualna većina najverovatnije biti formirana sa koalicijom "Mir je naša nacija" i koalicijom "Crno na bijelo".

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.