Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pao sneg u Austriji i Italiji, danas i u BiH, Hrvatskoj… - | K-013 Portal

Pao sneg u Austriji i Italiji, danas i u BiH, Hrvatskoj…

pao sneg, austrija, italija, hrvatska, bosna i hercegovina

U Austriji i Italiji juče je pao sneg, javljaju mediji. Na društvenim mrežama su objavljene fotografije i videoprilozi sa autoputeva u ovim zemljama na kojima se vidi da pada sneg.

I u regionu se tokom noći i za vikend očekuje prvi sneg na planinskim vrhovima, a kako pišu mediji, zahlađenje s kišom već je zahvatilo Sloveniju i Hrvatsku.

U subotu u Bosni i Hercegovini biće oblačno s kišom, a na planinskim vrhovima može padati i sneg.

Promena vremena u Hrvatskoj je već počela i obilna kiša pada u Dalmaciji i Istri, dok je u Zagorju padao grad. Za vikend će na kopnu biti promenljivo, uz povremenu mestimičnu kišu, a uslediće i osetan pad temperature.

Najviša poslepodnevna temperatura vazduha do srede će biti uglavnom između 14 i 19 stepeni, a najniža jutarnja od sedam do 12, u planinskim predelima samo oko četiri stepena.

U Crnoj Gori danas će biti umereno do potpuno oblačno, mestimično se očekuje kiša ili pljusak i grmljavina, češće u južnim i centralnim predelima.

I u Sloveniji se očekuje da će sneg padati na nadmorskoj visini iznad 1.500 metara. Najniža jutarnja temperatura biće oko dva stepena na severozapadu, do 13 na moru.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.