Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počeo 51. Praznik mimoze u Herceg Novom - | K-013 Portal

Počeo 51. Praznik mimoze u Herceg Novom

Počeo 51. Praznik mimoze u Herceg Novom

U Herceg Novom otvoren je 51. Praznik mimoze, u okviru kojeg će u narednih mesec dana biti održano više od 70 različitih programa.

Manifestaciju je sinoć otvorio predsednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, ističući da je Praznik Mimoze jedna od najstarijih turističko-propagandnih manifestacija u ovom delu Evrope, najznačajniji zimski festival u Crnoj Gori i događaj koji u februaru na Jadranu okuplja desetine hiljada ljudi.

„Ponosni smo što smo, tokom protekle tri godine, programski i organizaciono unapredili Festival i tako oborili ranije postavljene rekorde u broju događaja i posećenosti“, kazao je Katić.

On je istakao da Mimoza nastavlja da otvara prostore za nova prijateljstva i nove saradnje jer se širi van granica regiona, što potvrđuju predstavnici brojnih ambasada i prijateljskih gradova Evrope, koji su prisustvovali otvaranju.

Kako su saopštili organizatori, pred više od 10.000 ljudi na otvaranju je nastupila pevačica Lepa Brena,

Njenom koncertu prethodio je defile Gradske muzike Herceg Novi, Mesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera od Trga Nikole Đurković do Igala koji je završen nastupom pred brojnom publikom.

U programu je nastupio i plesni klub „Diano“, sa tačkom „Burleska“, a nakon što je festival zvanično otvoren usledio je vatromet.

Pokrovitelji i organizatori 51. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi i Javna ustanova kulture „Herceg Fest“.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.