Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policija bagerima srušila konak manastira SPC kod Ulcinja - | K-013 Portal

Policija bagerima srušila konak manastira SPC kod Ulcinja

konak, SPC, crna gora, region, ulcinj, vesti iz regiona, najnovije vesti

Građevinske mašine, pod nadzorom jakih policijskih snaga, srušile su jutros manastirski konak u izgradnji na Briskoj gori, kod Ulcinja, rekao je podgoričkim Vijestima sveštenik Mitropolije crnogorsko - primorske (MCP) Srpske pravoslavne crkve Slobodan Zeković.

"Specijalna policija i njihov šef Miloš Radulović obezbeđuju rušenje manastira Svetog Vasilija, kod Ulcinja. To je stara, drevna crkva koja je nedavno proglašena za manastir. Oni su jutros došli sa mašinama, bez ikakve najave, blokirali prilazne puteve i počeli da ruše manastirski konak. Sestrinstvu nisu dali nikakvo rešenje, ali kažu da jesu advokatu", kazao je Zeković.

Nadležne institucije u Crnoj Gori počele su rano jutros da ruše konak u novom manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja, u mestu Zoganje na Briskoj Gori, javio je portal in4s, a lider Prave Crne Gore Marko Milačić objavio je snimak za koji navodi da je sa lica mesta.

Čitalac portala iz Ulcinja rekao je da se na širem prostoru oko konaka Svetog Vasilija nalazi policija.

Portal je naveo i da se trenutno kod konaka nalaze i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.