Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website "Pozitivna diskriminacija" u Crnoj Gori: Za bogate sa malim avionima izolacija ne važi - | K-013 Portal

"Pozitivna diskriminacija" u Crnoj Gori: Za bogate sa malim avionima izolacija ne važi

pancevo, beograd, novi sad, vesti, crna gora, sveti stefan

Još jedna od mera Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT), koja se može smatrati diskriminatorskom, što nadležni i priznaju, nedavna je odluka da se dozvoli dolazak malih aviona i helikoptera, do 10 sedišta, u Crnu Goru, pišu podgoričke Vijesti.

Tim letelicama mogu da dođu samo bogati ljudi, koji neće morati u karantin, dok na primer crnogorski građani, koji se i dalje vraćaju iz inostranstva, moraju u izolaciju, čak iako imaju negativan test na koronu, navodi list.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ), Televiziji Vijesti su objasnili da je reč o prvoj u nizu mera popuštanja restrikcija u avio-saobraćaju i da se ona odnosi na vrlo mali broj ljudi, koje mogu lako pratiti.

Priznaju, ipak, da su oni u povlašćenom položaju u odnosu na ostale putnike.

"Navedena mera u određenom delu zaista se može smatrati pozitivnom diskriminacijom osoba koje dolaze na ovaj način, ali je neophodno posmatrati je samo u svetlu postepenog popuštanja", istakli su u IZJ.

Kako su naveli, ako se ovaj način dolaska stranih gostiju pokaže kao validan i izvodljiv, vrlo je moguće da će biti primenjivan i na druge putnike.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS