Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preminuo Masimo Savić - | K-013 Portal

Preminuo Masimo Savić

masimo savic, preminuo

Masimo Savić preminuo je u Zagrebu. Popularni pevač umro je u 60. godini.

"Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe", objavile su njegova supruga i ćerka. 

"Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna“, stoji u njihovoj objavi.

Masimo Savić je rođen u Puli 6. juna 1962. godine. 
 
Po dolasku u Zagreb početkom osamdesetih osniva grupu Dorijan Grej. Bend predvođen Masimom postao je popularan odmah po objavi prvog albuma "Sjaj u tami" 1983. godine. 
 
Četiri godine kasnije izdaje prvi solo album "Stranac u noći", a slede "Riječi čarobne" i još četiri albuma do 1995, kada Masimo na albumu "Benzina" izvodi istoimeni hit.
 
Nakon 2003. usledili su albumi s pesmama koje mu četiri godine zaredom donose nagradu Porin. 
 
U septembru 2008. album "Sunce se ponovo rađa" donosi novi studijski materijal te, na 20. dodeli diskografske nagrade Porin u Rijeci, Masimo ponovo osvaja statuu za najbolju mušku vokalnu izvedbu i postaje muzičar s najviše osvojenih Porina u toj kategoriji.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.