Pripadnici MUP-a Srbije pomažu u gašenju požara na planini Stolac iznad Višegrada
mup srbije, gasenje pozara, planina stolac, republika srpska, visegrad

Pripadnici MUP-a Srbije pomažu u gašenju požara na planini Stolac iznad Višegrada

Po naredbi ministra unutrašnjih poslova i komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije Aleksandra Vulina, pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije uputili su se rano jutros oko 5.30 časova u Republiku Srpsku da pruže pomoć u gašenju požara na otvorenom prostoru na planini Stolac iznad Višegrada.

Nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspeli da lokalizuju požare na izuzetno nepristupačnom terenu i u veoma otežavajućim vremenskim okolnostima u okolini mesta Negbina kod Nove Varoši i na Crnom Vrhu kod Priboja, oni su sa dva helikoptera „bel“ nosivosti vode od jedne tone i helikopterom „gazela“ koji je predviđen za izviđanje stigli na planinu Stolac i nadlјudskim naporima pokušavaju da zajedno sa ostalim službama Republike Srpske stave požar pod kontrolu.

"Ponosan sam na pripadnike Helikopterske jedinice koji zajedno sa našim hrabrim vatrogascima-spasiocima pomažu svojim kolegama i braći iz Republike Srpske u gašenju požara“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

mup srbije, gasenje pozara, planina stolac

U akciji na veoma nepristupačnom terenu na planini Stolac učestvuje posada Helikopterske jedinice i pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Čačka i Bajine Bašte. Požar je zahvatio površinu od oko 10 hektara, a pripadnici Helikopterske jedinice do sada su imali 24 naleta i izbacili oko 20 tona vode.

Zahtev za upućivanje pomoći zasniva se na potpisanom Sporazumu o uspostavlјanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske i Memorandumu o razumevanju između ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlјe.

(K-013)Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.