Širi se epidemija u Crnoj Gori -

Širi se epidemija u Crnoj Gori

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša saopštio je da u Crnoj Gori ima osam slučajeva infekcije korona virusom i da epidemija počinje da se širi.

On je rekao da je danas urađeno 20 testova i da je šest bilo pozitivno, pet iz postojećih kontakata, a jedan novi.

"To ukazuje da epidemija počinje da se širi i da moramo poštovati pravila, mora se držati socijalna distanca, moramo poštovati samoizolaciju, moramo ostati kod kuće i smanjiti kontakte, jer ćemo samo tako sačuvati sebe, svoje najbliže, prijatelje i zajednicu“, rekao je Mugoša.

On je zamolio sve, a posebno one koji moraju da budu u samoizolaciji, da poštuju pravila, jer će u protivnom doći do epidemije "nesagledivih razmera i posledica“.

Nacionalno koordinaciono telo danas je odlučilo da se mere pooštre i da u slučaju nepoštovanja pravila policija podnosi krivične prijava sa velikim kaznama, koje mogu ići i do godinu dana zatvora.

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalaze 3.523 osobe, uključujući i crnogorske državljane koji su se organizovano vratili u Crnu Goru, a koji su iz preventivnih razloga smešteni u karantine, prenosi RTCG.

(Fonet)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti