Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slovenija zatvara granice zbog koronavirusa? - | K-013 Portal

Slovenija zatvara granice zbog koronavirusa?

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je danas da je Slovenija spremna i da zatvori granice ukoliko se pojača rizik unosa koronavirusa, javljaju slovenački mediji.

Slovenija zatvara granice zbog koronavirusa?

"Zbog širenja koronavirusa Slovenija će zatvoriti granice bude li potrebno, odnosno sprovoditi mere koje su srazmerne i odgovarajuće prilikama do kojih može doći", kazao je Šarec novinarima prilikom popodnevne proslave predaje novog helikoptera policiji na ljubljanskom aerodromu, prenosi Hina.

Prema rečima slovenačkog premijera u ostavci, slovenačka vlada i zdravstvene institucije dnevno prate događaje zbog verovatnog rizika da će se virus pojaviti i u Sloveniji.

Postoje i scenariji za dalje aktivnosti, pa i angažovanje civilne zaštite i policije, ako bi došlo do većeg broja obolelih, no sve te mere treba da budu primerene razvoju situacije.

Za četvrtak je predviđeno da vlada o riziku širenja virusa raspravlja i na svojoj redovnoj sjednici, u kontaktu je s vlastima u susednim državama, a i Slovenija će se odazvati na sastanak koji je s kolegama premijerima iz susednih država najavio predsednik italijanske vlade Đuzepe Konte.

Zdravstvene vlasti u poneđeljak su potvrdile da je ukupno 13 ljudi do sada u Sloveniji bilo testirano na novi koronavirus i da su svi testovi pokazali negativan rezultat.

U tzv. kućnom karantinu su dva para koja su prošle nedelje u domovinu prebačeni s kruzera Dajmond Princes, a testovi sprovedeni pre toga u Japanu i oni u Sloveniji pokazali su da nisu zaraženi. Oni se dobro osećaju i nemaju simptome bolesti.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS