Službenicima u hrvatskom gradu plata prema ocenama građana -

Službenicima u hrvatskom gradu plata prema ocenama građana
montekristo 0507


Grad Sveta Nedelja u Hrvatskoj za svoje službenike uvodi fiksni i varijabilni deo plate koji će zavisiti od toga kakve su ocene dobili od građana.

pancevo, beograd, novi sad

Taj potez najavio je na službenom profilu gradonačelnik tog grada Dario Zurovec.

Osim ocenjivanja službenika i novog sistema plaćanja, taj grad koji se nalazi pored Zagreba podići će i nivo tranparentnosti, pa će građani imati pristup svim računima koje grad plaća i ugovorima koje sklapa.

"Prvi u Hrvatskoj uvodimo ocenjivanje zaposlenih od strane građana i plate i nagrade prema ocenama, čime zapravo uvodimo fiksni i varijabilni deo dohotka. Danas smo predstavili aplikaciju kroz koju će građani moći da ocene zaposlene nakon korišćenja usluge unutar gradske uprave", napisao je Zurovec.Prema njegovim rečima, zaposleni u gradskoj upravi će moći i međusobno da se ocenjuju, a rezultat tog procesa će biti rang-lista zaposlenih prema ocenama.

"U drugom koraku ćemo predložiti gradskom veću smanjenje plata svim zaposlenima u iznosu od 10 odsto", napisao je Zurovac na Fejsbuku i dodao da će službenicima potom isplaćivati nagrade na sledeći način.

"Pet najlošije ocenjenih neće dobiti nagradu, narednih 20 odsto službenika će dobiti polovinu iznosa koji im je umanjen, a srednjih 50 odsto ocenjenih će dobiti nagradu u istom iznosu za koji im je umanjena plata. Sledećih 20 odsto će dobiti nagradu u iznosu većem od umanjenja plate", naveo je Zurovec.

Prema njegovim rečima, pet odsto službenika koji su najbolje ocenjeni će dobiti nagradu u iznosu dvostruko većem od umanjenja plate.Ocenjivanje zaposlenih počeće od 1. marta 2020. godine.

"Ukoliko gradsko veće usvoji takvu odluku, a verujem da hoće, to će se prvi put videti na platama 1. jula 2020. godine", naveo je on.

(Index.hr)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble