Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija, Srpska i BiH razmatraju da povežu sisteme za putarinu - | K-013 Portal

Srbija, Srpska i BiH razmatraju da povežu sisteme za putarinu

elektronska putarina, otvoreni balkan

Povezivanje sistema elektronske naplate putarine na autoputevima u Srbiji, Srpskoj i Federaciji BiH bila je tema današnjeg sastanka predstavnika Puteva Srbije, Autoputeva Republike Srpske i Autocesta FBiH.

Putevi Srbije su saopštili da je reč o inicijalnom sastanku u okviru inicijative Otvoreni Balkan na kome su učestvovali direktor Autocesta Elmedin Voloder, v.d. direktora Autoputeva Slobodan Stanarević te pomoćnik direktora Puteva Miodrag Poledica.

Dogovoreno je da se u narednih nekoliko nedelja održi sastanak tehničkih timova između tri preduzeća oko povezivanja sistema ENP.

Prema najavama usledilo bi potpisivanje Sporazuma između preduzeća za samu realizaciju zajedničkih tagova u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Do sada su već postignuti dogovori između Srbije, Severne Makedonije i Albanije o uspostavljanju jedinstvenog sistema elektronske naplate putarine u okviru inicijative Otvoreni Balkan.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.