Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Crnoj Gori od danas nova FB pravila političkog oglašavanja - | K-013 Portal

U Crnoj Gori od danas nova FB pravila političkog oglašavanja

Fejsbuk, Crna Gora, oglašavanje

U Crnoj Gori od danas važe nova pravila političkog oglašavanja na Fejsbuku, prema kojima će svi politički oglasi morati da prođu autorizaciju oglašavanja i da sadrže informacije ko je platio oglas.

Osim u Crnoj Gori, nova pravila će važiti u još 31 zemlji, prenosi portal CdM .

U kompaniji navode da bilo ko ko želi da oglašava političke oglase namenjene građanima mora biti da bude ovlašćen u zemlji kao oglašivač za političke kandidate, političare, političke partije, odbore za političke aktivnosti ili one koji zagovaraju ishod političkih izbora.

Pravila obuhvataju i sve što se odnosi na bilo kakve izbore, referendume ili glasačke inicijative, uključujući i pozive na glasanje ili izborne kampanje.

Zainteresovani za oglašavanje moraće da potvrde svoj identitet ličnom kartom izdatom u Crnoj Gori i podatkom ko je odgovoran za oglas i ko ga plaća.

“Na ovaj način oglašivač postaje odgovoran za oglas koji postavi na Fejsbuku i Instagramu”, objašnjavaju u kompaniji Fejsbuk.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.