Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Crnoj Gori ponovo proglašena epidemija - | K-013 Portal

U Crnoj Gori ponovo proglašena epidemija

Crna Gora, epidemija

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) ponovo je u utorak proglasilo epidemiju korona virusa na teritoriji cele Crne Gore, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, saopštila je Vlada Crne Gore.

U skladu s tim, od danas se uvodi više novih privremenih mera, uključujući obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom prostoru na celoj teritoriji Crne Gore, a obaveza se odnosi i na decu stariju od sedam godina.

Maske nisu obavezne na plažama i u nacionalnim parkovima, pod uslovom državanja fizičke distance i ranije propisanih mera, prenele su podgoričke Vijesti.

"Okupljanje se ograničava na celoj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra. (Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja.)", piše u saopštenju Vlade.

Navodi se i da je zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi produžena do 6. avgusta primena mjera donetih 30. juna, koje se odnose na zabranu rada disko klubova/barova i noćnih klubova/barova, kao i organizovanja svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava.

Produžena je do 30. jula primena mera donetih 7. jula kojima se zabranjuje održavanje zabavno-muzičkog programa u ugostiteljskim objektima i prekida rad prvostepenih socijalno-lekarskih komisija u oblasti socijalne i dečije zaštite u centrima za socijalni rad.

Kada je reč o pojedinačnim delovima zemlje NKT je za neke donelo ublažavajuće a za druge pooštrene mere, u zavisnosti od epidemiloške situiacije.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.