Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Crnoj Gori sutra parlamentarni izbori, pravo glasa ima 540.026 građana - | K-013 Portal

U Crnoj Gori sutra parlamentarni izbori, pravo glasa ima 540.026 građana

Crna Gora, izbori, Goran Božović Tivat, Tivat

U Crnoj Gori sutra će biti održani parlamentarni izbori, na kojima učestvuje 11 partija i koalicija.

Predizborna ćutnja uoči izbora počela je u ponoć. Na prvom mestu na glasačkom listiću je izborna lista „Socijaldemokrate-Ivan Brajović-Mi odlučujemo dosljedno“, na drugom „Bošnjačka stranka. Ispravno-Rafet Husović“, trećem „HGI. Svim srcem za Crnu Goru“, na četvrtom „SDP-Jaka Crna Gora“, a na petom Hrvatska reformska stranka Crne Gore.

Platforma „Crno na bijelo“ je na šestom mestu, Albanska koalicija „Jednoglasno DP, DUA i DSCG“ na sedmom, „Odlučno za Crnu Goru! DPS- Milo Đukanović“ na osmom, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ na devetom, „Albanska lista Genci Nimanbegu i Nik Đeljošaj“ na desetom, a koalicija „Mir je naša nacija“ na poslednjem, 11. mestu.

Pravo glasa ima 540.026 građana. Sutrašnji paralmentarni izbori biće 11. od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a peti nakon sticanja nezavisnosti. Osim parlamentarnih izbora, sutra će biti održani i lokalni izbori u Kotoru, Budvi, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.