U kafiće i diskoteke u Crnoj Gori samo uz kovid potvrdu
crna gora, kafici i klubovi

U kafiće i diskoteke u Crnoj Gori samo uz kovid potvrdu
montekristo 0507


U Crnoj Gori danas su donete nove mere po kojima će za ulazak u unutrašnjost kafića, klubova i diskoteka biti potrebna kovid potvrda, a važiće do 20. avgusta.

Kako je saopštio direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić, u te prostore moći će da uđu samo osobe koje imaju dokaz da su u potpunosti vakcinisane, koje su primile prvu dozu vakcine, koje poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, dokaz da je osoba prebolela kovid-19 infekciju i dokaz o negativnom brzom antigenskom testu, ne starijem od 48 sati, prenosi RTCG.

Galić je kazao i da su vlasnici ugostiteljskih objekata u obavezi da odrede osobu koja će kontrolisati posedovanje dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima.

"Od lica koja imaju do 18 godina ne zahteva se da ispunjavaju bilo koji od ovih uslova osim prilikom ulaska u diskoteke ili noćne klubove. U tom slučaju, moraju pokazati jedan od četiri propisana uslova (vakcinacija, PCR ili brzi antigenski test)", naveo je direktor IJZ.

Pod istim uslovima, kako je navedeno, omogućava se prisustvo sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom.

Galić je saopštio i da se masovna okupljanja i festivali, koji ne mogu da se iskontrolišu na ograničenom prostoru putem Nacionalne COVID potvrde, odlažu do 20. avgusta. To su, kako je naveo, događaji poput Bokeške noći, karnevala i sl.

Generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje, Aleksandar Sekulić, saopštio je da dosadašnje potvrde i dalje važe, te da skeniranje traje dve sekunde, i da će od sutra biti moguće i onlajn preuzimanje.

"Svi građani koji su do sada dobili potvrde o vakcinaciji, nezavisno od toga da li su vakcinisani jednom ili obema dozama, te potvrde mogu da koriste i za ulazak u restorane, kafiće, diskoteke, noćne klubove i sportske objekte", rekao je Sekulić.

Dodao je da će građani koji se ubuduće budu vakcinisali ili radili PCR ili brzi antigenski test, dobiti Nacionalnu COVID potvrdu koja se izdaje na vakcinalnom punktu ili kod izabranog lekara.

(Tanjug)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble