Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Mađarskoj stupila na snagu dvonedeljna zabrana izlaska - | K-013 Portal

U Mađarskoj stupila na snagu dvonedeljna zabrana izlaska

U ponoć je u Mađarskoj stupila na snagu uredba vlade po kojoj se zabranjuje neopravdan i nepotreban izlazak iz domova, koja će trajati do 11. aprila.

Zabrana važi za sve, ali su taksativno navedeni slučajevi kada je moguće napustiti stan ili kuću. Dozvoljen je odlazak na posao, kao i kupovina namirnica i lekova u najbližim prodavnicama, apotekama, drogerijama i pijacama.

To smeju da učine i stariji od 65 godina, ali samo od devet do 12 sati, a za to vreme drugim građanima je uskraćen dolazak, kako ne bi došlo do mešanja i potencijalnog prenosa koronavirusa.

Na javnim mestima razmak između ljudi mora da bude najmanje metar i po, dok u šetnji zajedno mogu da budu najviše dve osobe. Moguć je i pojedinačan trening sportista na otvorenom prostoru, a poseban režim važi za poljoprivredne proizvođače pred kojima se nalazi prolećna setva.

Mađarska je uspela da stabilizuje porast obolelih od kovida-19, tako da još nije došlo do naglih skokova. Prema najnovijim podacima objavljenim na sajtu vlade otkrivena su 343 slučaja infekcije, za 43 više nego dan ranije, dok je 34 izlečeno. Sinoć je preminuo još jedan stariji čovek, koji je imao više hroničnih bolesti, tako da se broj žrtava pandemije popeo na 11.

(rtv)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS