Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Trebinju večeras počinje međunarodni filmski festival - | K-013 Portal

U Trebinju večeras počinje međunarodni filmski festival

filmski festival trebinje

Festival mediteranskog i evropskog filma, na kojem će biti prikazano 35 filmova iz 20 zemalja, biće otvoren večeras u Trebinju. Kao i prethodnih godina, na svečanoj ceremoniji otvaranja biće dodeljene dve nagrade "Zlatni Platan" za izrazit doprinos evromediteranskoj kinematografiji, a ovogodišnji dobitnici su glumica Vesna Trivalić i glumac Branimir Bane Popović.

Prema rečima umetničkog direktora festivala Predraga Milojevića, svake godine festival donosi neke novine, pa tako će ovih avgustovskih dana i u najvećoj mesnoj zajednici Trebinja, naselju Gorica, ljubitelji filma moći da gledaju filmske predstave u bašti "SL Industri" Hotela.

Ovogodišnje projekcije će se održavati na šest mesta: letnja bašta Doma mladih, dvorište Muzeja Hercegovine, Kulturnom centru, terasi hotela Leotar, bašti SL Industri Hotela i bašti hotela Platani.

"Gledaoci će moći da uživaju u 35 igranih filmova i velikom broju dokumentarnih filmova. Dolaze nam gosti iz Turske, Grčke, a tu su i Tanja Bošković, Srđan Dragojević, Ankica Dobrić i mnogi drugi. Tu je i neizbježna kafa sa glumcima pod platanima, tako da je sve ovo najava jednog velikog događaja u gradu na Trebišnjici", rekao je Milojević.

Festival organizuju Tangram centar Beograd, Kulturni centar i Dom mladih Trebinje, a pokrovitelji su ministarstva kulture Republike Srpske i Srbije i Grad Trebinje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.