Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ugašen veliki požar u Zelenom pojasu Bara - | K-013 Portal

Ugašen veliki požar u Zelenom pojasu Bara

požar, bar

Barski vatrogasci, uz pomoć kolega iz Budve i Ulcinja do ranih jutarnjih sati su gasili požar u Zelenom pojasu Bara.

Zapaljena je veća površina borove šume na delu koja nije gorela prethodnih dana, kada je požar bio zabrinjavajućih razmera, ali naporom vatrogasaca Bara i pristigle pomoći uspešno nakon dva dana velike borbe sa vatrenom stihijom vatra je ugašena.

Barskim vatrogascima na ispomoć su stigli Budvani sa dva kamiona, Ulcinjani, Lučki vatrogasci i Vodovod sa po jednim kamionom.

"Požar ugašen u 4.40 sati. a u 4.50 otpustili smo sva vozila i ljudstvo koji su nam došli na ispomoć. Na lokaciji ostala dva vozila sa ljudstvom da dežuraju do daljnjeg", saopštio je za barski portal Jedro komandir Barske Službe spašavanja Darko Vidaković.

Vetar razbuktao požar, obustavljen saobraćaj na magistrali

Požar na teritoriji Kamenari - Bjelske Kruševice, koji vatrogasci već četiri dana pokušavaju da obuzdaju, oteo se kontroli i spustio do Jadranske magistrale, potvrdio je za Radio televiziju HN komandir Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović.

"Desilo se ono čega su se vatrogasci najviše pribojavali; vetar je razbuktao požar i vatra se proširila ka naseljima. Zbog opasnosti je obustavljen saobraćaj Jadranskom magistralom u Kamenarima i na Verigama, a vozila se propuštaju jednom trakom naizmenično", rekao je Ćirović.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.