Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ukinuta zabrana ulaska Bećkoviću i Georgievu u Crnu Goru - | K-013 Portal

Ukinuta zabrana ulaska Bećkoviću i Georgievu u Crnu Goru

matija beckovic, vlado georgiev

Ministar policije Sergej Sekulović potvrdio je da je ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru akademiku Matiji Bećkoviću kao i muzičaru Vladi Georgievu. On je to rekao za podgorički portal Borba.

Bećkoviću je zabrana ulaska u Crnu Goru izrečena kad i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću.

Njima je zabrana izrečena zbog toga što su bili najavljeni kao govornici na proslavi sto godina od Podgoričke skupštine, pobede u Prvom svetskom ratu, kao i prisajedinjenja Crne Gore Kraljevini Srbiji i ujedinjenja u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca.

Kao razlog za zabranu navedene su njihove ranije izjave, koje su, po proceni tadašnjih vlasti, bile opasnost po bezbednost Crne Gore.

U slučaju Georgieva, Uprava policije saopštila je u avgustu prošle godine da je vraćen u Bosnu i Hercegovinu sa graničnog prelaza Sitnica "zbog zabrane ulaska u Crnu Goru".

U obrazloženju te odluke bilo je navedeno da "to zahtevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja".

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.