Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlada Kosova odlučila da studente javnih univerziteta oslobodi plaćanja semestra - | K-013 Portal

Vlada Kosova odlučila da studente javnih univerziteta oslobodi plaćanja semestra

studiranje na kosovu, univerzitet kosova

Vlada Kosova na današnjoj elektronskoj sednici odlučila je da pokrije troškove upisa letnjeg semestra svim studentima javnih univerziteta na Kosovu.

Odlukom je predvi]eno potpuno izuzeće od plaćanja takse za registraciju letnjeg semestra akademske 2020/21. godine za studente osnovnih studija u javnim institucijama visokog obrazovanja na Kosovu, koji do sada nisu bili korisnici postojećih šema izuzimanja te obaveze.

Za studente na master studijama, koji tako]e nisu bili korisnici izuzeća prema postojećim šemama, predvidjeno je smanjenje za 50 odsto iznosa upisa drugog semestra u ovoj školskoj godini.

Korisnici tih izuzeća biće i studenti iz Preševske doline i iz Crne Gore, koji studiraju u javnim institucijama visokog obrazovanja na Kosovu.

Za primenu te odluke, Vlada je odlučila da dodeli sredstva u iznosu od 3,2 miliona evra, čime će se nadoknaditi prihodi javnih visokoobrazovnih institucija na Kosovu.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS