Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za najpoznatijeg medveda u Crnoj Gori rezervat od 8.400 kvadrata - | K-013 Portal

Za najpoznatijeg medveda u Crnoj Gori rezervat od 8.400 kvadrata

medved, ljubo, crna gora

Rezervat koji se prostire na 8.400 metara kvadratnih, jedan od najvećih u Evropi, biće dom medvedu Ljubu koji trenutno boravi na imanju Prihvatilište i oporavak životinja u selu Blizna u Piperima, piše portal RTCG.

Najpoznatiji mrki medved u Crnoj Gori izazvao je pažnju međunarodnih organizacija čiji vlasnici mesecima prikupljaju novac da ga odvedu iz Crne Gore, uz tvrdnju da živi u nepodnošljivo lošim uslovima.

Informaciju o tome da je rezervat već uređen i da bi trebalo da zvanično bude otvoren 1. maja, saopštio za RTCG vlasnik tog imanja Miljan Miličković.

Ovo je jedan od najvećih rezervata u Evropi, čak i najveći u kome će da boravi samo jedan medved. Zahvalan sam Upravi za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove koja nam je obezbedila deo novca za izgradnju jer bez njihove pomoći ne bismo sve postigli. Propisi u našoj zemlji nalažu da prostor za dva medveda ima 150 metara kvadratnih, a Ljubo oduvek sam boravi u tolikom kavezu. Sada će imati ogromno prostranstvo za sebe, naveo je Miličković.

Miličković je mesecima na meti kritika Međunarodne organizacije za spašavanje životinje Animal Survival International (ASI) čiji direktor Dejvid Barit prikuplja novac jer su u toj NVO ocenili da se medved Ljubo muči i pati, te apeluju na vlasti u Crnoj Gori da spasi životinju.

Miličković demantuje optužbe objavljene juče na sajtu NVO Network for Animals, koja je prema njegovim rečima ogranak ASI.

Zbog svega toga, tužio je ASI, Glavni grad i firmu Metropolis Media Montenegro koja im je ustupila prostor za bilborde u Podgorici na kojima su prikazane slike medveda koji grize kavez, svoje šape i koji zaista izgleda kao da traži spas.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.