Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zakupac Svetog Stefana prenosi biznis u Srbiju - | K-013 Portal

Zakupac Svetog Stefana prenosi biznis u Srbiju

zakupac svetog stefana, sveti stefan

Grčki biznismen Petros Statis, vlasnik kompanije Adrijatik Propertis (Adriatic Proprties), koja je zakupac Svetog Stefana, izjavio je da Aman odlazi iz Crne Gore i najavio prodaju tamošnje Univerzal Kapital banke i pokretanje novog biznisa u Srbiji.

Statis je u intervjuu za tv A1 potvrdio da je njihov operater, Aman, rešio da zatvori poslovanje na Svetom Stefanu za ovo leto, naglasivši da je odluka o tome da tamo više ne može da se posluje bila Amanova a ne njegova.

"Ovo je šteta za mene, finansijski, i zato, kao i za svaki međunarodni ugovor, postoji arbitraža, u ovom slučaju sa sedištem u Londonu, i tamo ćemo videti ko je u pravu", dodao je on.

Ocenjujući da "izgleda da Crna Gora ne može da podrži ovakvu investiciju", Statis je naglasio da mu je žao zbog toga i da smatra da je to velika greška ne samo prema njemu kao investitoru, već i za zemlju i za narod Crne Gore, prenosi portal investitor. me.

Takođe je najavio da planira da pokrene biznis u glavnom gradu Srbije.

"Ja sam iz balkanske zemlje, tako da se osećam sjajno na celom Balkanu. Ali moram da kažem da je razvoj Beograda zaista vrlo, vrlo impresivan. I ovaj novi projekat 'Beograd na vodi' koji sam video, i u kome želim da učestvujem, sve to zajedno mislim da ide u zaista dobrom pravcu. Tu je i stabilnost, što je važno", rekao je on.

Planira da uradi nešto novo u Beogradu, nada se vrlo brzo. "Biće luksuzan restoran", kaže, ali nije želeo više da otkriva.

Statis je naveo da se više ne oseća dobrodošlim u Crnoj Gori jer, kako je objasnio, ne oseća nikakvo poštovanje već duže vreme.

Grčki biznismen je naveo i da će prodati Univerzal Kapital banku u Crnoj Gori Italijanima.

Odgovarajući na pitanje da li je predsednik Crne Gore Milo Đukanović njegov poslovni partner u investicijama u Crnoj Gori ili negde drugo odgovorio je odrično.

Prema njegovim rečima, Đukanović podržava projekat Sveti Stefan, koji je, smatra Statis, najprestižniji projekat u Crnoj Gori i ne samo tu.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.