Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zbog stvaranja kriminalne organizacije uhapšen bivši direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore - | K-013 Portal

Zbog stvaranja kriminalne organizacije uhapšen bivši direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore

rade milosevic, crna gora, hapsenje

Donedavni direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Crne Gore, Rade Milošević, uhapšen je večeras zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije, potvrdio je medijima portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić.

Milošević je i visoki funkcioner GP URA Dritana Abazovića, premijera u tehničkom mandatu.

Milošević je bio priveden u akciji sprečavanja krijumčarenja cigareta, koju je 2. oktobra u Nikšiću sprovelo Specijalno državno tužilaštvo. On je tada pušten nakon šestočasovnog zadržavanja u policiji i potom je podneo ostavku na mesto direktora Uprave prihoda i carina.

Mediji su ranije objavili da se sumnja da Milošević bio deo lanca krijumčarenja cigareta oduzetih tokom leta, a koje je trebalo da budu uništene.

Mediji su tada objavili da SDT smatra da u pećima nije spaljen broj paketa koji je objavljen u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je deo oduzete robe završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina je 30. juna organizovala prvo uništavanje zaplenjenih cigareta u nikšićkoj privatnoj fabrici „Javorak MB“. U toj tajnoj operaciji, mimo znanja Uprave policije, pred četvoročlanom komisijom UPC uništen je deo, ali nikada nije javno obelodanjeno koliko paketa.

Ta operacija koju je odobrio Milošević, bila je signal da je moguće da se događa nešto sumnjivo.

Uprava prihoda i carina organizovala je spaljivanje i 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će u pećima fabrike „Javorak MB“ u Nikšiću biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Poslednje spaljivanje bilo je pre nekoliko meseci u Željezari, kada je Milošević saopštio da će biti uništena roba vrednosti tri miliona evra na tržištu, a u nabavci blizu milion. Tom uništavanju prisustvovali su i premijer Dritan Abazović i ministar bez portfelja Zoran Miljanić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.