Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zemljotres jutros pogodio područje Mostara osetio se i u Zadru - | K-013 Portal

Zemljotres jutros pogodio područje Mostara osetio se i u Zadru

Zemljotres, Mostar, Zadar

Zemljotres jačine 3.1 po Rihteru pogodio je jutros područje Mostara, dok je Seizmološka služba Hrvatska registrovala potres jačine 3.4 po Rihteru.

Prema objavi Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) zemljotres je registrovan jutros u 7.49, a epicentar je zabeležen 20 kilometara od Mostara.

Dubina potresa je procenjena na dva kilometra. Prema komentarima objavljenim na portalu EMSC-a "dobro je zatreslo" u Čapljani, kao i da je udar bio "brz i žestok i da je kratko trajao".

Hrvatski mediji su javili da se zemljotres osetio i na području Dalmacije.

Slabiji zemljotres magnitude 2,7 pogodio noćas područje Zadra

Slabiji zemljotres magnitude 2,7 po Rihteru pogodio je noćas i zadarsko područje, a umereni potres magnitude 3,1 koji je jutros pogodio područje Počitelja u BiH, osetio se i u okolini Metkovića, saopštila je Seizmološka služba Hrvatske.

Zemljotres na zadarskom području dogodio se u dva sata i 37 minuta iza ponoći, sa epicentrom kod Velog Rata, 33 kilometra zapadno od Zadra.

Zemlljotres koji je jutros pogodio područje Mostara, kod Počitelja, osetio se i u okolini Metkovića. Potres kod Počitelja registrovan je u 7:49 sati, a intenzitet u epicentru bio je IV stepen EMS skale, naveli su seizmolozi. Jutrašnji potres na području Mostara osetio se i u Stocu, Međugorju, Čapljini i drugim mestima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.