Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ATLETIKA: Miona Brkić šampionka Srbije - | K-013 Portal

ATLETIKA: Miona Brkić šampionka Srbije

AK Dinamo Miona Brkic

U subotu,  27. aprila, održano je 10. jubilarno Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju, u prelepom ambijentu planine Kablar.

Atletski klub "Dinamo" iz Pančeva imao je i ove godine predstavnike i nastavio niz osvajanja medaja na Prvenstvima Srbije u planinskom trčanju.

Staza na kojoj je održano takmičenje, je bila veoma zahtevna sa jakim uzbrdicama i nizbrdica. Na nekim delovima nije moglo da se trči pa su neki takmičari morali da hodaju. Dodatni problem predstavljala je i kiša, koja je otežavala takmičarima da završe trku.

Najuspešnija je bila Miona Brkić koja je pobedila u trci mladjih juniorki na 4000m (visinske razlike + - 130m). Trčala je 2 kruga po 2 km i nakom prvog kruga bila je trećeplasirana. Poslednjih 700-800m kada je krenuo uspon, Miona je izbila na prvo mesto koje nije ispustila do kraja. 

- Spremali smo se za ovo takmičenje 2 meseca, sve smo podredili ovoj trci i isplatilo se kaže za K-013 Online trener Slobodan Marinkov.

Za Dinamo su još nastupali i Aleksandra Marinkov koja je u trci seniorki na cllj stigla kao peta, Marko Milovanović je bio šesti dok je Slobodan Marinkov završio na desetom mestu u konkurenciji seniora.

Tags: , ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.