fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

danilo jovanov, atletika, ak panonija, prvenstvo srbije

Atletika: Danilo Jovanov iz AK "Panonija" vicešampion Srbije

Atletska takmicenja u dvorani su zapocela ovog vikenda pa je tako u subotu, 22. januara, održano Prvenstvo Srbije za starije pionire a dan kasnije u nedelju i Prvenstvo Srbije za mlade pionire.

Prvog dana u disciplini 300m nastupio je Zandi Štrkalj koji je u svojoj grupi bio četvrti a u ukupnom plasmanu je zauzeo 15. mesto. Treba napomenuti da se on prolazi kroz proces ubrzanog
rasta pa je imao problema sa levim kolenom, ali na svu srecu sada se situacija stabilizovala obzirom da je i prethodne 2 godine Zandi jedan od najperspektivniji sprintera u Srbiji.

U nedelju na Prvenstvu Srbije za mlade pionire imao je Danilo Jovanov koji se po prvi put okušao u disciplini sportskog hodanja na 1000 m. Treneri su u poslednjih par meseci uvideli da bi on i u toj disciplini sigurno zabeležio dobar rezultat pa se ukazala prilika da se i oproba.

Ova dužina ujedno znači da mora u dvorani da ishoda 5 krugova dužine 200m da bi došao do cilja. Ovo je pored takmičenja u brzini i tehnička disciplina jer četvoro sudija prati tehniku rada nogu, ruku, kolena a svaka greška se kažnjava opomenom a nakon treće čak i crvenim kartonom za isključenje sa trke.

Danilo je od samog starta zauzeo treću poziciju da bi već u drugom krugu prešao na drugu poziciju koju je zadržao i do samog cilja. Tako je rezultatom 6:25:81 Danilo osvojio srebro i zvanično postao vicešampion Srbije u ovoj disciplini.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.