Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bronza za AK Panoniju na Prvenstvu Srbije za starije juniore - | K-013 Portal

Bronza za AK Panoniju na Prvenstvu Srbije za starije juniore

atletika, ak panonija

U subotu 29.05. u Kruševcu je održano Prvenstvo Srbije za starije juniore u atletici. Atletski klub "Panonija" je nastupio sa 3 atletičara a osvojena je i jedna medalja.

Sva tri atletičara Panonije su nastupia sa godinu dana starijim rivalima, tako da je uspeh time još veći.

Prvi nastup u dresu Panonije imao je Nilkola Popović koji je u trci na 400m ubeležio svoj prvi rezultat plasmanom na 6 mesto u svojoj grupi. Nakon toga je nastupio Viktor Pešić u disciplini bacanje kladiva od 6 kg. Iako u svojoj kategoriji kladivo od 5 kg baca oko 40m, u Kruševcu je ovu težu spravu bacio na daljinu 25,27 metara i time osvojio bronzanu medalju. Na kraju takmičenja u trci na 5000 m Aleksandar DUgić je zauzeo 4. mesto rezultatom 18:50,11.

U nedelju je održan i prvi Zrenjaninski maraton gde je uzelo učešće nekoliko maratonaca Panonije. U maratonu su nastupili Ljiljna Tasić Željko Zeljković, dok su u polumaratonu trčali Novica Stojanović i Ivan Jevtić. Kao i prošlog vikenda pobedu u polumaratonu je odneo atletičar Panonije Novica Stojanović i time potvrdio da je jedan od najboljih u Srbiji u ovoj disciplini.

Atletski klub Panonija se sprema da u okviru gradske manifestacije "Dani Vajferta" po prvi put na centralnim ulicama Pančeva 4. jula sa početkom u 18 časova, organizuje uličnu trku pod nazivom "Vajfertova trka" na 4 i 10km. Osim ovih biće održane i trke invalida i osoba sa otežanim kretanjem kao i dečije trke koje će biti najmasovnije.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.