fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

andriana vilagos, bacanje koplja

Dva rekorda Adriane Vilagoš

Sedamnaestogodišnja atletičarka daljinom od 62.36 metara postavila novi lični rekord i najbolji evropski rezultat ikada u konkurenciji maloletnih takmičarki.

Posle osvajanja zlatne medalje na nedavnom Svetskom prvenstvu u Keniji i pomeranja pesronalnih granica na istom takmičenju za atlete do 20 leta, fenomenalna Adriana Vilagoš nastavila je da obara rekorde. Ovog puta je na međunarodnom memorijalnom turniru Hanzeković u Zagrebu otišla dalje od 61.46 metara sa afričkog tla i hicem od 62.36 metara dostigla najveću daljinu u karijeri.

Mada je nastupala u konkurenciji seniorki, ona je istom prilikom ušla u istoriju evropske atletike, jer nijedna maloletna bacačica koplja pre nje nije tako daleko zabila koplje teško 600 grama.

Ovim nastupom i drugim mestom u glavnom gradu Hrvatske, Vilagoš je potvrdila velika očekivanja Srpskog atletskog saveza i stručnjaka od najveće nade naše „kraljice sportova“. I jedni i drugi su uvereni da je samo pitanje trenutka kada će nadvisiti seniorski rekord Tatjane Jelače od 64.21 m, ostvaren na šampionatu Evrope 2014. godine.

A, onda jednog dana redovono donositi odličja sa šampionata za starije.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.