Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Feliks se bronzanom medaljom u Judžinu oprostila od atletike - | K-013 Portal

Feliks se bronzanom medaljom u Judžinu oprostila od atletike

atletika, alison feliks

Legendarna američka atletičarka Alison Feliks završila je prošle noći karijeru osvojivši u Judžinu svoju 19. medalju na svetskim prvenstvima, bronzu u mešovitoj štafeti 4×400 metara.

Ova 36-godišnja Amerikanka je ovom 19. medaljom samo poboljšala rekord koji je već držala. Kada se na to doda još 11 olimpijskih odličja, ona je završila karijeru sa 30 medalja sa najvećih sportskih takmičenja.

„Osetila sam ljubav. Osetila sam radost dok sam trčala. Bilo je posebno što sam svoju poslednju trku mogla da trčim pred svojom publikom. Moja ćerka je bila na tribinama. Ovo veče ću zauvek čuvati u svom srcu“, rekla je Feliks.

Štafeta Sjedinjenih Američkih država je kroz cilj prošla treća, prva je bila Dominikanska Republika (3:09,82), a Holandija druga (3:09,90).

Amerikanke su trku završile za tri minuta i 10,16 sekundi.

Feliks je svojih poslednjih 400 metara istrčala za 50,15 sekundi, što nije ni blizu rezultata od 47,72 sekunde koliko je trčala na Svetskom prvenstvu 2015, ali to nikako nije pokvarilo utisak.

„Očigledno je da nisam na vrhuncu karijere, ali to što je završavam ovde, sa ćerkom na tribinama i što mogu ovaj trenutak da podelim sa njom, mnogo znači“, rekla je Feliks.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.