Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ivana Španović: Ovo je bilo sa zadrškom, najbolje čuvamo za finale - | K-013 Portal

Ivana Španović: Ovo je bilo sa zadrškom, najbolje čuvamo za finale

ivana spanovic, olimpijske igre tokio

Srpska atletičarka sijala od sreće posle skoka od sedam metara u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama

Polako ljudi, ne morate da žurite, sačekaću vas. Poručila je Ivana Španović novinarima dok su se užurbano probijali ka miks zoni i pokušavali da je stignu, jer je već posle drugog uspešnog pokušaja napustila zaletište. Raspoložena i srećna stala je pred predstavnike medija posle skoka od sedam metara koji je odveo direktno u finale Olimpijskih igara. U Riju je osvojila bronzanu medalju, a u utorak će pokušati još jednom da zablista i rezerviše mesto na pobedničkom postolju.

"Prvobitan utisak je da sam na velikom takmičenju posle dve godine. Bila je baš prevelika pauza... U svakom slučaju ostali smo dosledni našem planu. Ovo potvrđuje da sam spremna na nivou na kome smo mislili da ću biti. I ovo je bilo sa velikom zadrškom, jer sam u prvoj seriji napravila prestup. Tako da je onda bilo bitno samo da napravim skok preko 6.75 metara. Ostaje sada da podignem dodatno raspoloženje i formu...“.

Definitivno su rivalke videle da je naoštrena da ovog puta bude najbolja.

"Mora malo ta psihološka strategija, mislim da je ovo bilo sasvim dovoljno“, nasmejala se Ivana na pitanje da li je želela da zaplaši protivnice.

Videlo se na njoj da joj prija boravak u Tokiju.

"Meni je super ovde, standardno smo došli dva dana pre takmičenja. Odradili smo prve treninge. U principu meni odgovara samo da je toplo. Jeste da je prilično toplo, ali nama je sreća što smo u hladu, tako će biti i u finalu, što je olakšavajuća okolnost. Još malo da nam dune vetar u leđa i to je to".

Španovićeva je ispričala i kako će provesti vreme do finala, koje je zakazano za utorak u 3.50 po srpskom vremenu.

"Danas ću malo da se odmorim, sutra ću malo da se istoniziram i onda ostaje da u utorak isporučim ono što imam u sebi, a čekam toliko dugo da se desi. Brišemo sve što je danas bilo, fokusiramo se na finale. Oslanjam se na iskustvo i želju da isporučim ono najbolje što mogu“.

Ove godine Ivana nije skakala preko sedam metara, najbolji rezultat je bio – 6.88 u Stokholmu. Definitivno je najbolje ostavila za Tokio.

"Trener Goran me nije pustio da radim ništa za kvalifikacije. Čuvamo sve za finale... Generalno kako je bila loša zimska sezona zbog toliko stvari, toliko je dobro počela letnja. Bila sam baš srećna što sam vezala onakva tri bitna takmičenja. Falile su mi Amerikanke da bi bila potpuna konkurencija tu. Ali, ja sam zadovoljna. Posle Stokholma smo se samo prebacili na pripreme, tu smo iz takmičarskog ritma doštelovali zalet do perfekcije“, podvukla je Ivana Španović.

(B92, RTV, mozzartsport)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.