Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ivana Vuleta osvojila Dijamantsku ligu - | K-013 Portal

Ivana Vuleta osvojila Dijamantsku ligu

Ivana Vuleta

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je Dijamantsku ligu, pošto je večeras trijumfovala na završnom mitingu u Cirihu.

Vuleta je pobedila pošto je preskočila 6.97 metara u prvoj seriji. Ona je potom u drugoj seriji skočila 6.49 metara, a u trećoj 6.76 metara. Naša atletičarka je prestupila u četvrtoj i petoj seriji, a u poslednjoj seriji je ostvarila skok od 6.62 metra.

Drugo mesto osvojila je Šveđanka Kadi Sanja sa preskočenih 6.55 metara. Treća je bila Amerikanka Kaneša Burks (6.54 metara).

Srpska atletičarka izjavila je da joj je 2022. najuspešnija sezona u karijeri posle 2016. godine.

"Nakon 2016. godine ovo mi je najuspešnija sezona u karijeri i izuzetno sam ponosna, jer u ovim godina uspevam da odolim svim izazovima i potvrdim kvalitet. Zahvalna sam na svim teškim trenucima koji su iza mene jer sam zahvaljujući njima mnogo naučila o sebi i ostala dosledna sebi i svom cilju", izjavila je Vuleta, preneo je Srpski atletski savez.

Ivana Vuleta je ove godine osvojila zlatnu medalju na SP u dvorani, zlato na EP na otvorenom, trijumfovala je u Dijamantskoj ligi, dok je bila sedma na SP na otvorenom.

"Primenili smo istu taktiku kao i u Minhenu na EP, išli smo na ispravan skok u prvoj seriji i ta odluka se potpuno se isplatila", izjavio je Ivanin trener Goran Obradović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.