Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ivana Vuleta ponovo svetska prvakinja - | K-013 Portal

Ivana Vuleta ponovo svetska prvakinja

ivana vuleta, atletika

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je zlato na Svetskom prvenstvu u Beogradu, najboljim skokom ove godine - 7.06 i tako odbranila svetsku titulu osvojenu 2019. godine u Birmingemu.

Ivana Vuleta je ostvarila dva cilja koja je postavila pred početak Svetskog prvenstva u Beogradu - jedan je bio da odbrani zlato, a drugi da se približi svom rekordu (7.24).

Najbolja srpska atletičarka nikada nije izgubila pred domaćom publikom, pa je i sada bila na visini zadatka i, pred oko 10.000 ljudi u prestonici Srbije, osvojila svetsku titulu.

Vuleta je odbranila zlato osvojeno u Birmingemu 2019. godine, najboljim skokom ove godine - 7.06, koji je ostvarila u četvrtoj seriji.

Samo pet ispravnih skokova je viđeno u prvoj seriji - među deset takmičarki koje su napravile prestup bile su i Ivana Vuleta i Milica Gardašević.

Kvaneša Burks je sa 6.77 bila najbolja u prvoj seriji, Tifani Flin je skočila sedam centimetara manje, a Rut Usoro je skočila 6.69.

Ivana je u drugoj seriji preuzela prvo mesto skokom od 6.89, najboljim skokom ove godine.

Milica Gardašević je ponovo prestupila, a na drugo mesto se probila Tifani Flin, skokom od 6.78.

U trećoj seriji je Ivana daleko skočila, ali je napravila prestup, dok je Milica Gardašević skočila 6.59.

Brume i Ugen su zablistale u trećoj seriji, pa je Nigerijka došla do drugog mesta skokom 6.85, a Ugen iz Velike Britanije do trećeg sa 6.82.

"Arena" je proključala posle četvrte serije, kada je Ivana Vuleta skočila 7.06. Popravila je rezultat iz druge serije i zacementirala prvu poziciju, što nije mogao da pokvari ni prestup u petoj seriji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.