Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ljiljana Tasić predložena za najbolju veteranku Pančeva, Željko Zeljković osvojio Valensiju - | K-013 Portal

Ljiljana Tasić predložena za najbolju veteranku Pančeva, Željko Zeljković osvojio Valensiju

ljiljana tasic, zeljko zeljkovic

Atletski klub "Panonija" je pored školice atletike, organizacije sportsko-turističkih manifestacija, dečjih i trejl trka u prirodi u zemlji poznat i po tome što ima veliki broj članova koji trće maratone i ultramaratone.

Kao najpoznatiji predstavnici ovih disiplina su Ljiljana Tasić i Željko Zeljković koji su više puta svoje maratone iskoristili kao vid humanitarnog rada i sakupljanje pomoći za mnogobrojnu decu kojima je ta pomoć neophodna.

Ljiljana Tasić je tako ove godine 28.08.2021 istrčala svoj 100-ti maraton - Grawe noćni maraton na Bundeku u Zagrebu. Ljiljanin poslednji nastup je bio 4. decembra u Vukovaru gde je čak i popravila lični rekord za čitavih 6 minuta.

Isti dan Željko Zeljković je imao poseban dogaðaj u svoj životu kada je i istrčao svoj 95-ti maraton.

Manja grupa trkača iz Srbije, meðu kojima i Željko Zeljković, nastupila je tako na jednom od najbolje organizovanih maratona u Evropi, kako mnogi stručnjaci nazivaju ovaj tradicionalni maraton u Valensiji.

Na ovaj način Ljiljana i Željko godinama promovišu Srbiju, svoj grad Pančevo, zdrav način života a voljn isu uvek kroz humanitarni rad da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Ljiljana Tasić i Željko Zeljković su osnivači i dugogodišnji članovi rekreativnog kluba "Maratonci" iz Pančeva a na prvenstvima Srbije nastupaju za Atletski klub "Panonija" za koji su registrovani od 2018. godine.

Ove godine AK "Panonija" je dala predlog Sportskom savezu Pančeva da se povodom jubileja (100 maratona) za najbolju veteranku proglasi Ljiljana Tasić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.