Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Medalje za Viktora i Zandija na Zimskom bacačkom Kupu Srbije - | K-013 Portal

Medalje za Viktora i Zandija na Zimskom bacačkom Kupu Srbije

ak panonija, atletika, sport

U nedelju 28. marta u Sremskoj Mitrovici je održan Zimski KUP Srbije u bacačkim disciplinama.

Atletski kluba Panonija je nastupio sa 3 atletičara a osvojene su i dve medalje.

U konkurenciji starijih juniorki, sa godinu dana starijim atletičarkama zapažen nastup je imala Lajči Štrkalj, koja je i u svom godištu na prošlonedeljnom takičenju dosta dobro započela sezonu s obzirom na to da će joj bacačke discipline biti specijalnost.

Takođe u konkurenciji sa godinu dana starijim takmičarima, njen brat Zandi Štrkalj je u bacanju diska zauzeo 9.mesto ali je zato u bacanju kladiva osvojio bronzanu medalju bacivši kladivo od 4kg na daljinu 18,36 metara.

Viktor Pešić je nastupio u istim disciplinama pa je tako u bacanju diska zauzeo 12 mesto, dok je u bacanju kladiva težine 5 kg osvojio srebrnu medalju i titulu vicešampiona Srbije hitcem od 20,20m.

Trener bacača AK Panonija Ivan MIškeljin je tako pokrenuo grupu bacača koja će u narednom periodu raditi isključivo sa bacačkim spravama, uključujući i kuglu i koplje.

AK Panonija pored ovih aktivnosti organizuje i Trail trku za rekreativce i sve ljubitelje trčanja u prirodi na Devojačkom bunaru 8. maja a preko sajta trka.rs se mogu izvršiti prijave.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.