Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na "Spartakovom krosu" u Opovu pet medalja za Panoniju iz Pančeva - | K-013 Portal

Na "Spartakovom krosu" u Opovu pet medalja za Panoniju iz Pančeva

spartakov turnir, opovo, ak panonija, pancevo, atletika

U petak 20. maja u organizaciji Atletskog kluba "Spartak" iz Opova održan je tradicionalni "Spartakov kros" koji je okupio preko 350 trkača iz cele Srbije. Veliki broj atletskih klubova iz Pančeva, Užica, Šapca, Surčina, Opova, i ostalih su tradicionalni posetioci ovog krosa.

Prisutne su pozdravili a potom otvorili ovo takmičenje predsednik Opštine Opovo MIloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov.

Odmah nakon toga organizator krosa i glavni trener Atletskog kluba "Spartak" iz Opova, Nemanja Stojanović dao je znak za prvu trku-trku predškolaca u kojoj je u foto-finišu Lav Grujević došao do srebra.

Ubrzo nakon toga u masovnoj trci devojčica 2012. godišta Anđela Stefanović osvaja srebro odličje.

U trci devojčica 2010. godišta trku na 400m je od samog starta povela talentovana Jovana Carina koja je celoj grupi diktirala tempo sve do samog cilja a sjajnim finišom je osvojila zlatnu medalju.

Najduža distanca je bila ona od 800m na kojoj je svoj posao taktički "odradio" Vladimir Mirkov (2008) pa je sjajnom završnicom ubediljivo finiširao i zaradio još jedno zlato za "Panoniju".

Na kraju je u trci zadovoljstva koja okuplja srednjoškolce i starije trkače svoj talenat pokazao Ivan Obradinov koji je sve vreme trke bio u vodećoj grupi pa je i do samog cilja zadržao drugu poziciju i tako postao vicešampion "Spartakovog krosa".

Sjajne rezultate i plasman od 4 do 7 mesta imali su i Tijana Manić, Sreten Ilić, Ksenija Cavoški, Nevena Carina, Ilija Kolarov i Valentina Mirkov.

Pored ovoga, dan ranije u Zrenjaninu je na školskoj Olimpijadi (SOŠOV) u Zrenjaninu Nina Štrkalj u trci na 60m ponovo osvojila srebrnu medalju i tako postala školska Olimpijska vicešampionka Vojvodine u sprintu.

Ninu već narednog vikenda očekuje Prvenstvo Srbije u višeboju za mlade pionire u Sremskoj Mitrovici.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.