fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

suboticki polumaraton

Oboren rekord Subotičkog polumaratona

Velimir Bojović iz Beograda istrčao je u rekordnom vremenu 4. Subotički polumaraton, pod nazivom "Trči kroz istoriju", za 1 sat 14 minuta i 21 sekundu.

Osim trke od 21 kilometra, održane su i trke na 10 i 5 kilometara, kao i dečja trka u više starosnih kategorija.

- Prvi put trčim u Subotici i bilo je zaista divno. Ovo je fantastično, kao u Evropi. Ovde svi navijaju pored staze, a to retko gde možete da vidite u Srbiji. Prezadovoljan sam. Inače, moj rekord je daleko bolji od današnjeg vremena koje sam istrčao, ali sam postavio novi rekord Subotičkog polumaratona i zaista sam srećan. Dok sam trenirao profesionalno trčao sam i do osam minuta brže, sada sam rekreativac – kaže Velimir Bojović, prenosi Blic.

U trkama je učestvovalo 1.500 takmičara iz 17 zemalja, a prvi trkač koji je ušao u cilj bio je Maksim Puškar iz Subotice koji je istrčao stazu od pet kilometara.

- Očekivao sam da ću biti brži, ali juče sam imao jaku trku i ostvario 19. rezultat u Evropi za trkače do 18 godina. Ove godine sam bio tri puta državni prvak i dva puta sam bio drugi u Srbiji, među atletičarima do 20 godina. Sledeće godine ću juriti normu za Svetsko prvenstvo – kaže Maksim.

Subotički polumaraton je i ove godine uvod i prvi susret u okviru proslave Dana grada.

(Blic)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.