Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Otkazano EP u atletici, pod upitnikom šampionati 2022. i 2024. godine - | K-013 Portal

Otkazano EP u atletici, pod upitnikom šampionati 2022. i 2024. godine

Evropsko prvenstvo u atletici u potpunosti je otkazano zbog pandemije koronavirusa i malog broja slobodnih termina u 2021. godini. Takmičenje je trebalo da se održi od 25. do 30. avgusta na pariskom "Šarletiju", ali su organizatori zaključili da neće biti uslova za njegovo održavanje.

Poslednji rok za donošenje odluke o održavanju Evropskog prvenstva bio je 1. maj, ali su organizatori posle konsultacija sa Francuskom atletskom federacijom, čelnicima države i ministarstvima sporta i policije došli do zaključka da ipak neće biti mogućnosti da se takmičenje održi u nekom drugom terminu.

"Borili smo se do kraja da se ovaj Šampionat održi, tražili smo i najmanju šansu, ali smo na kraju ipak odlučili da sve otkažemo", izjavio je za "L'Ekip" Žan Grasija, predsednik organizacionog odbora.

"Bilo je puno razgovora prethodnih mesec dana. Na kraju su i čelnici evropske atletike s razumevanjem prihvatili ovakvu odluku, jer znaju da smo dali sve od sebe. Želeli smo da i u 2020. sportistima ponudimo nešto zanimljivo, ali na kraju nismo uspeli u svojoj nameri. Plašim se da će ovo biti "bela godina", kada je sport u pitanju".

Grasija je objasnio da je bilo mnogo razloga zbog kojih organizatori nisu tražili neki novi termin u 2021. godini.

"Kratko smo razmatrali mogućnost da se šampionat održi naredne godine. Vrlo brzo smo došli do zaključka da će koronavirus biti stalna pretnja i u 2021. Zbog Olimpijskih igara biće i malo termina, a uslediće užasna ekonomska kriza i sport će postati poslednja briga ljudi u nekom narednom periodu", upozorio je Grasija.

Naredno Evropsko prvenstvo je planirano da se održi 2022. godinu u Minhenu, a za organizaciju sledećeg u 2024. godini nadmeću se Italija i Poljska, no sve je to sada pod velikim znakom pitanja.

(rts)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.