Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevka pobedila u trci Četvrtina maratona Ramska tvrđava - | K-013 Portal

Pančevka pobedila u trci Četvrtina maratona Ramska tvrđava

cetvrtina maraton, ramska tvrdjava

Obnovljena Ramska tvrđava značajan je turistički adut Velikog Gradišta, a trkom „Četvrtina maratona Ramska tvrđava“ promovisani su i sport i turizam. U trci pobedili Jelena Mimić iz Pančeva i Ivan Jeremić iz Beograda.

- Cilj trke je da se kroz sport promovišu kulturno nasleđe i turizam Velikog Gradišta, a posebno obnovljene Ramske tvrđave, sazidane u 15. veku, koja upotpunjava atraktivnost dunavskog toka u Srbiji – kažu organizatori iz Sportskog saveza i Opštine Veliko Gradište.

Druga po redu trka „Četvrtina maratona Ramska tvrđava“ imala je više od 150 učesnika.

Trkači i trkačice iz različitih delova zemlje trebalo je da što brže pretrče stazu duž Dunava dugu 10.550 metara.

- Sjajna rekreativna trka, predeo uz Dunav, uz labudove i malo vetra. Predivno – ocenila je pobednica u konkurenciji dama Jelena Mimić iz Pančeva.

- Pozvao bih sve ljude da se odazovu na ovakve događaje gde su uključene lepote turizma – kazao je Beograđanin Ivan Jeremić koji je u konkurenciji muškaraca prvi stigao na cilj.

Nagrade je pobednicima u Ramskoj tvrđavi uručio predsednik Sportskog saveza Veliko Gradište i organizator trke Dušan Banović.

Prema Banovićevim rečima važno je da se uz druženje pokaže i značaj sporta i zdravlja.

-Značajno je kada imate sport, a u istom trenutku možete da povežete i turizam. Smatram da je to pun pogodak. Mnogo događaja organizujemo u toku godine, kao što su triatlon, polu maraton i ova trka i svuda provlačimo turizam- nagalasio je Dušan Banović.

Prepoznavši značaj u povezivanju sporta i turizma ovogodišnju trku „Četvrtina maratona podržala je EU korz projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ .

- Evropska unija podržava ovu trku na prelepoj Ramskoj tvrđavi jer to je dobar način za promociju istočne Srbije, a trčanje je takođe, dobro za um i telo – izjavio je vođa projekta Aleksandar Bec.

Maraton na Ramskoj tvrđavi iako organizovan drugi put, već postaje tradicionalna sportska manifestacija u ovom delu Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.