Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sinančević i Anić šesti na prvenstvu Evrope - | K-013 Portal

Sinančević i Anić šesti na prvenstvu Evrope

atletika, armin sinancevic, lazar anic, evropsko prvenstvo poljska

Srpski atletičari Armin Sinančević i Lazar Anić osvojili su večeras šesto mesto u finalu Evropskog prvenstva u dvorani koje se održava u Poljskoj.

Sinančević je zauzeo šesto mesto u bacanju kugle rezultatom 20,74 metara.

Prvak Evrope postao je Stanek Tomaš iz Češke Republike sa 21,62 m, vicešampion je poljski atletičar Mićal Haratik sa 21,47, a trećeplasirani je Filip Mihaljević iz Hrvatske sa 21,31 m.

Anić je bio šesti u finalu skoka u dalj rezultatom 7, 81 metar. Zlatnu medalju osvojio je Grk Miltiadis Tentoglou rezultatom 8, 35 metara. Drugoplasirani je bio Šveđanin Thobias Montler sa 8, 31, a bronzanu medalju osvojio je Kristian Pulli iz Finske rezultatom 8,24.

Sa druge strane, Boško Kijanović i Maja Ćirić završili su ranije danas nastup na EP u Torunu.

Kijanović je trčao u četvrtoj kvalifikacionoj grupi na 400 metara i svoj nastup završio je na 4. mestu u grupi rezultatom 47,89 sekundi, a ukupnom plasmanu on je zauzeo 37. mesto.

"Nisam zadovoljan. Bilo je previše guranja na ulasku u 200 m, što me je poremetilo, u drugom krugu je bilo kasno da vratim izgubljeno vreme. Sve u svemu lepo iskustvo za mene i ono što me očekuje u narednom period", rekao je Boško.

Ćirić je takmičenje na Prvenstvu Evrope u dvorani završila šestim mestom u kvalifikacijama sa 53,38 sekundi.

"Zadovoljna sam rezultatom, jer sam trčala u drugoj stazi i istrčala najbolji rezultat sezone što je bio prvi cilj i ovo je moj najbolji rezultat na velikim takmičenjima u dvorani. Sada se fokusiram na ispunjavanje norme za OI u Tokiju", istakla je Ćirić.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.