Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srebro za Dugića na Prvenstvu Srbije u trci 10km na putu - | K-013 Portal

Srebro za Dugića na Prvenstvu Srbije u trci 10km na putu

ak panonija, atletika, sport, pancevo

U subotu 22. maja u Petrovcu na Mlavi u organizaciji Srpskog atletskog Saveza održano je Prvenstvo Srbije u trci 10km na putu. Atletski klub "Panonija" je nastupio sa 5 atletičara a osvojena je i jedna medalja.

U konkurenciji seniora odlični su bili ultramaratonci Ljiljana Tasić ali i Željko Zeljković kojima je ovo kratka distanca ali su istrčali svoje lične rekorde a pored njih je zapažen nastup i mao i Ivan Jevtić.

Kao mlađi senior, takođe je zablistao i Stefan Tovilović koji je takođe postavio lični rekord na ovoj distanci koji sada iznosti 33:07 minuta.

Stefan je trku završio na 10 mestu ali imajući u vidu da je tek ušao u kategoriju seniora, smeši mu se sjajna trkačka budućnost.

Srebrno odličje i tituli vicešampiona Srbije u trci 10km na putu je odneo Aleksandar Dugić, pulen trenera Saše Stojilovića koji od prvog dana trenira duge staze. Najzad se i taj rad isplatio i sada kao stariji junior Dugić se svrstava u jednog od najboljih dugoprugaša mlađe generacije koje Srbija ima.

U nedelju 23. maja je u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije održana zanimljiva trka sa preprekama pod nazivom "Košutnjak Challenge Race" u kojoj je učešće uzelo oko 150 trkača.

Novica 118

Član pančevačke Panonije jNovica Stojanović e baš kao i na "Fox Trail-u" ponovo zablistao pa je stazu sa 10 prepreka pretrčao za oko 24 minuta i time postao šampion ove neobične trke. U ženskoj konkurenciji je pobedila Nevena Jovanović iz Beogradskog trkačkog kluba.

(A. D.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.