Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website „Ženska trka“ 2. oktobra na Adi Ciganliji - | K-013 Portal

„Ženska trka“ 2. oktobra na Adi Ciganliji

zenska trka ada ciganlija

Tradicionalna „Ženska trka“, u organizaciji Beogradskog maratona, održaće se u subotu 2. oktobra na Adi Ciganliji.

Kako je saopšteno danas, trka u dužini 7,7 kilometara, oko Savskog jezera, ima za cilj promociju značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i promociju zaštite životne sredine i podrške i solidarnosti sa osobama s invaliditetom.

Trka će se organizovati uz podršku naslovnog sponzora kompanije „DM drogerie markt“.

„Velika nam je čast da budemo deo jednog ovakvog događaja, namenjenog pripadnicama lepšeg pola. Dugi niz godina trudimo se da kroz razne projekte pomognemo ženama, za njihov što bolji položaj u društvu. One imaju neverovatnu snagu, pokretači su mnogih promena i ovo je samo jedan od načina da im pokažemo da će u nama uvek imati oslonac“, izjavila je marketing menadžerka kompanije Svetlana Jovanović Mitić.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da je organizacija Ženske trke ozbiljan i sistemski pristup promociji zdravog i aktivnog načina života u ženskoj populaciji i znatno utiče na povećanje broja žena u sportskim aktivnostima u poslednjim decenijama.

„Ali i na njihovo bolje fizičko i mentalno zdravlje, kao i kvalitetniji način života – što doprinosi boljem stanju javnog zdravlja u zemlji“, rekao je Nikolić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.