Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zlatna medalja za Vladimira Mirkova na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire - | K-013 Portal
atletika, ak pannija, vladimir mirkov

Zlatna medalja za Vladimira Mirkova na Prvenstvu Srbije za mlađe pionireU subotu 12.06.2021. godine u Sremskoj MItrovici održano je Prvenstvo Srbije za mlađe pionire.  Atletski klub Panonija je nastupio sa 4 atletičara a osvojena je i jedna medalja.

U trci na 800 metara iako sa 3 godine starijim atletičarima lične rekorde su postavili Ignjat Papić i Petar Sekulović kojima je ovo prvi nastup na prvenstvima države.

U disciplini sportskog hodanja na stazi dužine 1000m nastupili su braća Mirkovi.

Valentina Mirkov je u ženskoj konkurenciji iako 2 godine mlađa od svih takmičarki zauzela odlično peto mesto.

Titulu prvaka Srbije u istoj disciplini osvojio je njen brat Vladimir Mirkov i ovom pobedom dokazao da je jedan od najperspektivnijih hodača u zemlji.

Vladimir je uz savete svog trenera Saše Stojilovića taktični odradio trku, tako da se već nakon 200m odvojio od grupe i zadao žestok ritam. Pritom je trku završio novim ličnim rekordom koji sada iznosi 5:28,08 bez ijedne opomene ili tehničke greške što govori o tome kakvu tehniku ovaj dečak poseduje.

(K-013)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.