Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Verstapen pobedio u Japanu i osvojio drugu uzastopnu titulu u F1 - | K-013 Portal

Verstapen pobedio u Japanu i osvojio drugu uzastopnu titulu u F1

verstapen, formula 1, veliak nagrada japana

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas drugu uzastopnu titulu u šampionatu Formule 1, pošto je pobedio u trci za Veliku nagradu Japana.

Holandjanin je u Japanu ostvario 32. pobedu u karijeri i 12. u sezoni, ali je nakon završetka trke vladala konfuzija oko toga da li ima dovoljno bodova za titulu.

Trka u Japanu prekinuta je u trećem krugu posle izletanja vozača Ferarija Karlosa Sainca, a zbog kiše se na novi start čekalo do 9.15.

Prema pravilniku trka je morala da se završi za tri sata (10.00), a vozačima bi se dodelio manji broj bodova.

Ipak odlučeno je da se vozačima dodele kompletni bodovi, pa je drugu titulu i zvanično osvojio Verstapen.

Drugi je završio njegov timski kolega Serhio Peres, koji je do te pozicije došao posle kazne od pet sekundi za vozača Ferarija Šarla Leklera, koji je zauzeo treće mesto.

Četvrti je trku završio Esteban Okon iz Alpina, a peto mesto je pripalo Luisu Hamiltonu iz Mercedesa.

Bodove su osvojili i Sebastijan Fetel (Aston Martin), Fernando Alonso (Alpin), Džordž Rasel (Mercedes), Nikolas Latifi (Vilijams) i Lando Noris (Meklaren).

Četiri trke pre kraja (u Brazilu se vozi i sprint trka) vodi Verstapen sa nedostižnih 366 bodova, drugi je Peres sa 253, a treći Lekler sa bodom manje.

Naredna trka vozi se 23. oktobra za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država u Ostinu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.