Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bajern "surov" u Londonu, remi Napolija i Barselone - | K-013 Portal

Bajern "surov" u Londonu, remi Napolija i Barselone

U mečevima osmine finala Lige šampiona Napoli i Barselona odigrali nerešeno 1:1. U Londonu, Bajern ubedljivo savladao Čelsi sa 3:0.

Bajern "surov" u Londonu, remi Napolija i Barselone

Fudbaleri Bajerna savladali su u gostima Čelsi sa 3:0. Dva gola Serža Gnabrija, dve asistencije i gol Roberta Levandovskog.

Devet puta su nemačke ekipe gostovala Čelsiju i nikada nisu odnele pobedu kući. Sada je došao red da proba (još jednom) Bajern...

Bavarci su preuzeli inicijativu od samog starta meča, a Čelsi se nije bunio previše. "Plavci" su pretili kontranapadima, a to je na momente izgledalo više nego dobro.

Bajern je umalo poveo u 11. minutu, kada je hitronogi Koman pobegao odbrani, potom snažno šutirao, ali pored gola. Tomas Miler je još opasnije šutirao sa ivice kaznenog prostora, nekoliko milimetara od stative.

Čelsi je uspeo da obuzda napade Bajerna, a onda u završnici prvog dela igre zapretio preko Markosa Alonsa.

Španac je probio po strani, varkom bacio na zemlju Pavara, ali je Manuel Nojer bio spreman za udarac i sačuvao mrežu.

Entuzijazam domaćih navijača je brzo splasnuo u nastavku. Sjajnu akciju Bajerna u 51. minutu krunisao je golom Serž Gnabri.

On je prvo proigrao Levandovskog, a Poljak, kada su svi mislili da će šutirati, vraća loptu do Gnabrija, koji je lagano smešta u mrežu. Tri minuta kasnije, Gnabri ponovo menja rezultat.

Još jedan munjevit napad gostiju, opet Levandovski u ulozi asistenta a Gnabri pogađa za 2:0.

Novi gol Bajerna u 76. minutu. Dejvis je prošao po strani, servirao loptu Levandovskom, a Poljak se, posle dve asistencije, upisao u strelce.

U samom finišu meča, Markos Alonso je dobio crveni karton jer je, bez lopte, udario Levandovskog, pa je Čelsi utakmicu završio sa desetoricom na terneu.

Bajern je praktično završio posao, pa mu ostaje da odigra revanš bez strepnje za mesto u četvrtfinalu.

Rezultati osmine finala Lige šampiona:

Atletiko - Liverpul 1:0
Dortmund - PSŽ 2:1
Totenhem - Lajpcig 0:1
Atalanta - Valensija 4:1
Čelsi - Bajern 0:3
Napoli - Barselona 1:1
Lion - Juventus (sreda)
Real Madrid - Mančester siti (sreda)

Revanši su 10, 11, 17. i 18. marta.

(RTS; foto: EPA-EFE/ANDY RAIN)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.