Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Andrea Stojadinov šampionka Evrope, bronza za Petrović - | K-013 Portal

Andrea Stojadinov šampionka Evrope, bronza za Petrović

andrea stojadinov

Mlada srpska džudistkinja Andrea Stojadinov osvojila je titulu prvaka Evrope za mlađe seniorke (do 23 godine) na šampionatu u Budimpešti.

Stojadinov je na putu do titule u kategoriji do 48 kilograma svaku protivnicu pobedila maksimalnim rezulatom – iponom.

Redom su „padale“ Mađarica Luca Mamira, Izraelka Tamar Malca i Britanka Emi Plazten, da bi u finalu Stojadinov savladala Ramilu Alijevu iz Azerbejdžana.

„Presrećna sam, naročito jer je ostao žal od prošle sezone kada sam želela da objedinim titule na Evropskom prvenstvu u Poreču, juniorsku i za mlađe seniore. Hvala svima koji su bili uz mene, na mom putu, pre svega porodici, Džudo savezu Srbije, predsedniku Ivanu Todorovu, mojoj Crvenoj zvezdi i predsednicima Stojanu Vujku i Ivanu Bošnjaku“, izjavila je Stojadinov.

Ns šampionatu je učestvovalo tačno 229 takmičari, iz 38 država, a Srboija je osvojila još jednu medalju – Nadežda Petrović bronzu u kategoriji do 52 kilograma.

Srpska reprezentativka bila je bolja od Francuskinje Leoni Gonzales u prvom kolu, da bi u polufinalu izgubila od Belgijanke Fione Vanbezbruk.

Ipak, u duelu za bronzu, Petrovićeva je savladala Mariju Kastelo Dijez iz Španije.

Na korak do odličja bila je i Anja Obradović, kategorija do 63 kilograma, koja se iz Budimpešte vraća sa plasmanom na peto mesto.

Predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov čestitao je srpskim reprezentativkama na vrhunskim rezultatima ostvarenim na tatamiju Ludovik Arene.

„Ovo je najbolji pokazatelj da Džudo savez Srbije ima kontinuitet vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni. Učinile su ponosnim sve ljubitelje džudoa i sporta u Srbiji“, istakao je Todorov.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.