Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rvanje: Zlato za Lenu Ećimović, srebro za Milicu Sekulović na "Croatia open" - | K-013 Portal

Rvanje: Zlato za Lenu Ećimović, srebro za Milicu Sekulović na "Croatia open"

croatia open, rvanje, milica sekulovic, lena ecimovic

U subotu 30. aprila Zagreb je bio domaćin "Croatia opena", a kadetska reprezentacija Srbije je ostvarila fenomenalan uspeh osvajenjem ekipno drugog mesta u konkurenciji kadeta sa 147 bodova, iza Hrvatske sa 164 boda a ispred Češke sa 95 bodova,

Za Srbiju su nastupali takmičari pančevačkog Dinama braća Todosijević Ognjen i Stefan, koji su nažalost ostali bez plasmana.

U ženskoj konkurenciji naša reprezentacija je osvojila 2. mesto sa 105 bodova, iza reprezentacije Mađarske 127 bodova a ispred reprezentacije Italije sa 105 bodova.

Kuriozitet taskmičenja predstavljalo je finale u kategoriji do 53 kg gde su se sastale dve Pančevke Lena Ećimović i Milica Sekulović, obe članice Dinama i odlične učenice gimnazije Uroš Predić.

U finalu i pored odličnog starta Milice Sekulović i vođstva od 4-0, Lena Ećimović pravi preokret i dobija meč rezultatom 9-4. takmičare su kroz borbe vodili treneri reprezentacije Miolski Đorđe, Popetru Dušan i Perović Dalibo, a podršku devojkama dala je i trener ženske ekipe Dinama Dragana Jankov.

Dalibor Perović trener ženske reprezentacije nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatom: "Fenomenalan rezultat kako muškog dela ekipe tako i ženskog koji je pod mojom juresdikcijom. Devojke su napravile odličan rezultat osvajanjem 6 medalja i to 3 zlata, 2 srebra i 1 bronze. Ovo je samo jedano od takmičenja koje nam služi kao priprema za Evropsko prvenstvo kadeta koje se održava u drugoj polovini juna u Bukureštu, Sledeće takmičenje na kojem će učestvovati naša deca je 16. Memorijal “R. Memišević – Brale” u Subotici već sada za vikend."

Dragana Jankov nam je izjavila: "Prezadovoljna sam uspehom mojih devojaka, lepše nije moglo da bude od ovoga da rade međusobno finale, ovog puta je Lena pobedila, ali koliki će to podstreh biti zanju toliki će biti i motiv za Milicu da radi još jače. Na ovaj način devojke vuku jedna drugu i samim tim rezultat ne može da izostane. Što se tiče momaka moraće da uluože više napora u narednom periodu kako bi došli do rezultata"



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.